RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- MINNET IKKE OM EN KORRUPT POLITIMANN: En av dem som jobbet tettest på Eirik Jensen i Oslo politidistrikt, sier han ikke så noe som helst som kunne minne om en korrupt politimann.
- MINNET IKKE OM EN KORRUPT POLITIMANN: En av dem som jobbet tettest på Eirik Jensen i Oslo politidistrikt, sier han ikke så noe som helst som kunne minne om en korrupt politimann. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tidligere Jensen-kollega: - Minnet ikke om en korrupt politimann

Sist oppdatert:
En av dem som jobbet tettest på Eirik Jensen i Oslo politidistrikt, sier han ikke så noe som helst som kunne minne om en korrupt politimann.

– Nei, den tanken har aldri slått meg. Det er langt fra den Eirik jeg kjenner. Jeg har sett ham lengst oppe og lengst nede, forklarte Roger Stubberud i Oslo tingrett onsdag.

Les også: Tidligere sjef for Eirik Jensen: - Begrepet «møkkete tjenestemann» ble brukt om ham

Stubberud er utdannet innen kriminologi og sosiologi og arbeidet sammen med Eirik Jensen blant annet med den mye omtalte dialogmodellen. Han er innkalt som vitne av Jensens forsvarere.

I retten kom det fram at det var Stubberud som informerte Jensen om at senere narkotiltalte Gjermund Cappelen var pågrepet.

Stubberud forteller at han søkte det opp i politiets systemer da han fikk en mistanke om det etter å ha lest lokalavisa Budstikka.

– Jeg slo det opp etter å ha spurt Eirik. Vi var på kontoret mitt på politihuset, fortalte Stubberud, som siden da har sluttet i politiet og startet sitt eget firma.

Fakta: Gjermund Cappelen og Eirik Jensen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Jensen har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet ledet gjengprosjektet i Oslo.

* Han er tiltalt for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj i perioden 2004 - 2013. I tillegg er han tiltalt for grov korrupsjon, ved å ha mottatt verdier for 2,1 millioner kroner. I tillegg er han tiltalt for en rekke brudd på våpenloven.

* Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar 2014, og nekter all straffskyld. 

* Gjermund Cappelen (48) fra Bærum var tiltalt som hovedmann bak et omfattende nettverk som smuglet hasj fra første halvdel av 1990-tallet og fram til pågripelse i 2013.

* Har erkjent innførsel av mellom 25 og 30 tonn hasj og en inntjening på opptil 125 millioner kroner. Har tilstått alt.

* Har i avhør sagt at den omfattende smuglingen bare var mulig fordi han samarbeidet med politimannen og den tidligere lederen for politiets avdeling mot organisert kriminalitet, Eirik Jensen. Skal ikke ha navngitt andre samarbeidspartnere som leverandører eller kunder.

* Cappelen er tiltalt i samme sak som Jensen. Tiltalen mot ham er på innførsel av 16,2 tonn hasj. Han er også tiltalt for grov korrupsjon.

KILDE: Nettavisen/NTB

– Og så er tusenkronersspørsmålet: Hvordan reagerte han? sa Jensen-forsvarer Arild Holden.

– Han sa «Å, ja», og så diskuterte vi ikke noe særlig mer. Det ble ikke noe mer samtaletema, svarte Stubberud fra vitneboksen.

Les også: Visepolitimester visste ikke om Jensens Cappelen-kontakt

Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og for å ha medvirket til Gjermund Cappelens smugling av 13,9 tonn hasj til Norge. Også Cappelen er tiltalt for grov korrupsjon og for innførsel av over 16 tonn hasj.

(©NTB)

Les også: Etterforskningsleder sikker på at Eirik Jensen er skyldig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere