– Nei, den tanken har aldri slått meg. Det er langt fra den Eirik jeg kjenner. Jeg har sett ham lengst oppe og lengst nede, forklarte Roger Stubberud i Oslo tingrett onsdag.

Les også: Tidligere sjef for Eirik Jensen: - Begrepet «møkkete tjenestemann» ble brukt om ham

Stubberud er utdannet innen kriminologi og sosiologi og arbeidet sammen med Eirik Jensen blant annet med den mye omtalte dialogmodellen. Han er innkalt som vitne av Jensens forsvarere.

I retten kom det fram at det var Stubberud som informerte Jensen om at senere narkotiltalte Gjermund Cappelen var pågrepet.

Stubberud forteller at han søkte det opp i politiets systemer da han fikk en mistanke om det etter å ha lest lokalavisa Budstikka.

– Jeg slo det opp etter å ha spurt Eirik. Vi var på kontoret mitt på politihuset, fortalte Stubberud, som siden da har sluttet i politiet og startet sitt eget firma.

– Og så er tusenkronersspørsmålet: Hvordan reagerte han? sa Jensen-forsvarer Arild Holden.

– Han sa «Å, ja», og så diskuterte vi ikke noe særlig mer. Det ble ikke noe mer samtaletema, svarte Stubberud fra vitneboksen.

Les også: Visepolitimester visste ikke om Jensens Cappelen-kontakt

Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og for å ha medvirket til Gjermund Cappelens smugling av 13,9 tonn hasj til Norge. Også Cappelen er tiltalt for grov korrupsjon og for innførsel av over 16 tonn hasj.

(©NTB)

Les også: Etterforskningsleder sikker på at Eirik Jensen er skyldig