*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere kampsportmester anker ikke forvaringsdom

Den tidligere norgesmesteren (42) i en kampsport anker ikke dommen på ti års forvaring for grov vold og seksuell mishandling av kona.

09.02.15 08:41

Den 42 år gamle mannen har bestemt seg for å la dommen bli stående, opplyser hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til NTB.

Han ble for to uker siden dømt til ti års forvaring, med en minstetid på sju år, for å ha mishandlet kona på det groveste, samt for å ha utsatt henne for ekstrem, seksuell vold.

– Han fikk en straff som er to år mildere enn det aktor ba om. Beslutningen begrunnes i en konkret vurdering av muligheten for å oppnå et bedre resultat ved en ankebehandling, sier Storrvik.

Den tidligere kampsportmesteren i sin vektklasse erkjente straffskyld for voldspostene i den omfattende tiltalen, men hevdet i retten at den seksuelle aktiviteten var frivillig.

Retten kom imidlertid til at det tingrettsdommer Halvard Hauge flere ganger karakteriserte som «ekstrem sex» i realiteten var voldtekter, fordi fornærmedes samtykke skyldtes hennes frykt for voldelige represalier hvis hun sa nei.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.