RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere landsjef i Algerie støtter Statoil

Oslo (NTB): Tidligere Statoil-ansatt Terje Halmø var med da selskapet etablerte seg i Algerie for 10 år siden. Han tror ikke noen ville kunne forutsett eller forhindret terrorangrepet mot In Aménas i januar.

Torsdag ble Statoils granskingsrapport presentert med kritikk mot Statoils sikkerhetsarbeid ved anlegget i Algerie. Samtidig heter det i rapporten at selskapet ikke «kunne håndtert krisen på en annen måte som ville ha påvirket utfallet».

- Jeg har med interesse hørt på det som er sagt i forbindelse med rapporten. Jeg forstår veldig godt at Statoil ikke kunne forhindret dette. Jeg tror ikke noe annet selskap heller kunne forutsett et slikt angrep, sier Terje Halmø til NTB.

Han var landsjef i Algerie fra Statoil etablerte seg der i 2003 til 2006.

- Etter min mening var vurderingene Statoil gjorde da de gikk inn i Algerie fullt ut forsvarlig, inkludert tilliten vi hadde til algeriske myndigheter. De hadde da levd med tolv år terror i eget land, og få land var så gode på terrorhåndtering som det de var, sier Halmø, som ikke vil uttale seg om vurderinger gjort etter hans tid i landet.

- Når det gjelder angrepet mot In Amenas er det viktig å huske at heller ikke et selskap som BP var i stand til å forutse dette, med deres tradisjonelt og historisk gode tilgang på militær etterretning og kompetanse. Selv for dem kom det overraskende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere