*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere lege nektet skyld for voldtekter og overgrep

Oslo (NTB): Den tidligere legen (57) nektet straffskyld for samtlige punkter i tiltalen da straffesaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

03.02.14 10:51

- Jeg erkjenner ikke skyld på noen av punktene, sa 57-åringen etter å ha hørt aktor lese tiltalen mot ham.

Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot ni unge personer. De fornærmede var ifølge tiltalen så ruset at de var ute av stand til motsette seg handlingene. Aktor mener den tidligere legen inviterte til fester og nachspiel, hvor han blandet berusende eller bedøvende midler i drinkene han serverte de fornærmede.

- Overgrepene skjedde i forlengelsen av dette, sa statsadvokat Johan Øverberg i sitt innledningsforedrag.

Fem av overgrepene gjelder voldtekt. I tillegg er mannen tiltalt for å ha servert narkotiske midler blandet med alkohol til flere av de fornærmede, inkludert to personer han ikke skal ha begått seksuelle overgrep mot. Da mannen ble pågrepet i juli 2012, var han dessuten i besittelse av et nakenbilde av en av de fornærmede, tatt da vedkommende var 15 år. Han er dermed også tiltalt for besittelse av materiale med seksualisert framstilling av barn. Han har sittet i varetekt siden pågripelsen.

Oslo tingrett har satt av fem uker til behandling av saken. Hele den første uken kommer til å gå med til å høre de fornærmedes forklaringer, før tiltalte selv får muligheten til å forklare seg for retten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag