Tidligere museumsdirektør straffes for heleri

Kongsberg (NTB): En tidligere direktør ved Norsk Bergverksmuseum på Kongsberg straffes for heleri i forbindelse med kjøp av stjålne mineraler til museet.

Tidligere i høst ble en 48 år gammel mann fra Drammen dømt til fengsel i ett år og to måneder, seks av månedene ubetinget, for å ha forsynt seg med sølv og verdifulle krystaller fra de gamle sølvgruvene på Kongsberg.

Nå er en 68 år gammel tidligere direktør ved museet funnet skyldig i å ha kjøpt mineralet anatase for 40.000 kroner av den dømte sølvtyven. Mineralet er ulovlig hentet ut fra Hardangervidda til Norsk Bergverksmuseum, skriver Dagbladet.

Mannen slipper imidlertid rettssak, men får såkalt påtaleunnlatelse med to års prøvetid. Dermed blir straffen ført inn i politiets strafferegister.

- En totalvurdering er årsaken til at vi har valgt å utferdige en påtaleunnlatelse med en prøvetid på to år. Mannen har allerede mistet jobben sin ved museet, sier politiinspektør Hans Egil Seljordslia i Søndre Buskerud politidistrikt til avisen.

Mannen var også siktet for å ha kjøpt sølv som var stjålet fra sølvgruvene i Kongsberg, men dette er forhold som er straffemessig foreldet, sier Seljordslia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.