RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere overgrepsdømt mann (70) tiltalt igjen

Det skal også finnes flere foreldede forhold.

Den 70 år gamle mannen fra Østfold står nå tiltalt for seksuelle overgrep mot fire mindreårige gutter.

70-åringen er tiltalt for seksuelle overgrep mot én gutt under 14 år, og tre gutter under 16 år. En av dem er han også tiltalt for å ha brukt vold eller trusler for å skaffet seg seksuell omgang med. Den yngste gutten skal ha vært 12 år da overgrepene startet.

- Denne mannen er tidligere er dømt for lignende forhold, noe som vil være skjerpende for straffeutmålingen, sier statsadvokat Trude Antonsen til Nettavisen.

- En av guttene tok initiativ til anmeldelse
Ifølge statsadvokaten ble overgrepssaken rullet opp da en av guttene ikke lenger orket å gå rundt og tenke på hendelsene.

- Han tok egentlig kontakt med de andre guttene, og spurte om de var interessert i å anmelde det, sier Antonsen, som skal være aktor når saken kommer opp for Moss tingrett i mars.

Forhistorien for overgrepene skal ifølge statsadvokaten være at guttene gjorde forefallende arbeid og hadde sommerjobber hos tiltalte.

I den forbindelse tok han også med guttene på turer, og overgrepene skal ha skjedd ulike steder på Sør-, Vest- og Østlandet over en lengre periode på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

- Dette varte over mange år. Han var grei og hyggelig mot dem, og slik følte de en slags tilknytning til ham. I tillegg kom noen av guttene fra en vanskelig bakgrunn.

- Flere foreldede saker
Antonsen sier at gutten som tok initiativet til anmeldelsen skal ha hatt mistanke om at også flere av de andre guttene som tilbrakte tid med den nå 70 år gamle mannen, hadde blitt utsatt for noe av det samme som ham.

- I tillegg til de fire guttene som det dreier seg om i denne tiltalen, er det minst to andre forhold som er foreldet, opplyser hun, og legger til at ofrene i de foreldede sakene skal stille som vitner i retten.

Forklaringene til de fire guttene som mannen nå er tiltalt for overgrep mot, skal ha forklart seg likt om det de skal ha blitt utsatt for.

- De har opplevd ulike ting, men forklaringene er ganske like, sier Antonsen.

70-åringens forsvarer, Sille Heidar, kan ikke si noe om hvordan hennes klient stiller seg til tiltalen.

- Jeg har ikke snakket med ham, så jeg kan ikke kommentere saken ennå, sier hun til Nettavisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere