RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NLD, som ledes av Aung San Suu Kyi, antas å ha gjort det svært godt i det første frie valget i Myanmar siden 2011. Her fotografert utenfor et stemmelokale søndag 08.11.15.
NLD, som ledes av Aung San Suu Kyi, antas å ha gjort det svært godt i det første frie valget i Myanmar siden 2011. Her fotografert utenfor et stemmelokale søndag 08.11.15. Foto: Soe Zeya Tun (Reuters)

Tidligere partileder i Myanmar innrømmer nederlag

Lederen for parlamentet i Myanmar, et høytstående medlem i dagens regjeringsparti, gratulerer sin motkandidat og erkjenner å ha mistet plassen i parlamentet.

– Jeg gratulerer Thein Nyunt i Nasjonalligaen for demokrati (NLD) med hans seier, skriver Shwe Mann på Facebook. Mann var inntil nylig leder for det militærstøttede partiet USDP, som i dag sitter ved makten. Han har vært president i nasjonalforsamlingen siden 2011. Han stilte til valg i en krets rundt 200 kilometer nord for Yangon.

NLD, som ledes av Aung San Suu Kyi, antas å ha gjort det svært godt i det første frie valget i Myanmar siden 2011. Samtidig sørger grunnloven for at de militære kontrollerer 25 prosent av setene i nasjonalforsamlingen, noe som i praksis gir dem vetorett over alle grunnlovsforslag. En egen bestemmelse er utformet slik at den hindrer Suu Kyi i å bli president.

De offisielle resultatene etter søndagens valg er ventet først på tirsdag, men optimismen er stor i NLD. Mandag morgen hintet Suu Kyi om seier i valget, samtidig som hun manet sine tilhengere til ikke å provosere politiske motstandere. Mange av dem som støtter NLD, har begynt feiringen, selv om stemmetellingen altså skal pågå i rundt et døgn til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere