RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DØMT: Tidligere politisjef i Uppsala, Göran Lindberg, ble dømt til seks og halvt års fengsel i Södertörns tingrett fredag.
DØMT: Tidligere politisjef i Uppsala, Göran Lindberg, ble dømt til seks og halvt års fengsel i Södertörns tingrett fredag. Foto: JANERIK HENRIKSSON (Scanpix)

Tidligere politisjef dømt for mishandling og voldtekt

Sist oppdatert:
Svenske Göran Lindberg ble fredag dømt til fengsel i seks og et halv år.

Fredag klokken elleve falt dommen mot den tidligere politisjefen Göran Lindberg (64) i Södertörn tingrett.

Han ble dømt til seks og ett halvt års fengsel for blant annet mishandling, voldtekt, grov voldtekt, kjøp av seksuelle tjenester og hallikvirksomhet. Av disse har han bare innrømmet at han har kjøpt sex, skriver Expressen.

Skyldig i 17 av 23 forhold
Han var tiltalt for 23 forhold, og ble funnet skyldig i til sammen 17 forhold. Dermed må Lindberg, i tillegg til fengselssoning, betale 300.000 svenske kroner til tre av kvinnene han har forgrepet seg mot. I tillegg må han betale 700.000 svenske kroner til staten for å dekke kostnadene for ofrenes representanter, skriver Aftonbladet.

Blant de seks forholdene Lindberg frikjennes på, er tiltalen om at han skulle ha forberedt en grov voldtekt av et barn.

Sveriges største politiskandale
Pågripelsen av Lindberg 25. januar i år slo ned som en bombe og er så langt den største skandalen i det svenske politiet. Lindberg var en av landets mest kjente politimestre, og figurerte også hyppig som foreleser i etikk og moral. Han snakket ivrig om likeverd, respekt, seksuell trakassering og mobbing, ifølge Aftonbladet.

I avhør skal han ha sagt at han begynte å kjøpe sex fordi «det ga en spenning i livet», selv om han visste det var ulovlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere