*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere proffsyklist omkom

Ola Inge Drøpping fra Sunndal ble sett på som et stort sykkeltalent. Foto: Arkivfoto (Tidens Krav)

- Dette preger lokalsamfunnet, sier ordfører.

16.04.14 14:13

Letemannskapene fant onsdag formiddag fire omkomne i Sunndalsfjella etter en leteaksjon som har pågått siden mandag.

Les også: De omkom i snøskredet

En av de omkomne er Ola Inge Drøpping (27) fra Sunndal. Drøpping vokste opp i Ålvundfjord, og har i mange år vært en aktiv idrettsmann.

I 2006 ble han med i elitesatsingen i Nesset Cykleklubb. Han ble sett på som et av de største sykkeltalentene i regionen siden Kurt Asle Arvesen. Drøpping var lagkamerat med Arvesen da sistnevnte tok NM-gull på landevei i 2008 og 2009.

Senere satset Drøpping på terrengritt på laget Toyota Fuji Team. I fjor begynte sunndalingen med skisporten randonee, og har også der gjort seg bemerket med gode prestasjoner.

Drøpping ble funnet omkommet onsdag sammen med Yngve Dalquist (37) fra Trondheim, Ole Simensen (28) fra Oslo og Øyvind Slørdahl (36) fra Oslo.

Preger lokalsamfunnet
- Alle de omkomne var erfarne, fjellvante folk. Brandstad er et populært utfartssted for toppturmiljøet i Norge, sier ordfører i Sunndal, Ståle Refstie til NTB.

- Dette preger lokalsamfunnet. Vi går over i en fase hvor fokuset blir på å ivareta pårørende i egen bygd etter beste evne. Vi i Sunndal er vant til å leve med fjell og de utfordringene de gir, men det er ikke ofte det fører til dødsulykker, sier Refstie.

I samarbeid med politiet opprettet Sunndal kommune et pårørendesenter på Phillipshaugen i Øksendal, hvor tilreisende har kunnet bo og overnatte.

En omsorgsberedskapsgruppe, bestående av blant annet prest, lege og psykiatrisk sykepleier, ble også opprettet mandag.

Kulde reddet søk
Et stort skred gikk fra fjellet Frusalhalsen øst for Litlskjorta og ned Kannsdalen mandag.

Mennene skulle møte turkamerater på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp. Politiet ble varslet mandag klokka 17. Søket ble innstilt tirsdag ettermiddag, på grunn av værforhold og ekstrem skredfare. Politiet betraktet da sjansen for å finne overlevende som minimal.

Etter råd fra skredeksperter besluttet politiet å gjenoppta søkingen etter de savnede onsdag morgen.

- Fjellet ble vurdert som trygt onsdag morgen, men faren vil øke etter hvert som det blir mildere i været. Vi var heldige som hadde en kald natt før letingen ble tatt opp igjen onsdag morgen, sier lensmann Hallvard Vermøy til NTB.

Frivillige fra Romsdal Fjellredningsgruppe, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp bisto i søket etter de savnede. Det ble også satt inn både et Sea King-helikopter og lavinehunder i søket.

Les flere saker hos Tidens Krav

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.