RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere SFO-ansatt innrømmer seksuelle overgrep

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
En mann fra Østfold (51) som er tiltalt for utuktig omgang med barn under ti år, erkjente straffskyld på alle tiltalepunkter i Fredrikstad tingrett onsdag.

Mannen, som har vært ansatt i SFO, var støttekontakt for de tre guttene som han er tiltalt for å ha forgrepet seg på. Ifølge tiltalen skal det være snakk om gjentatte overgrep. I tillegg er mannen tiltalt for å ha skaffet seg utuktig omgang ved misbruk av tillitsforhold, melder NRK.

51-åringen har sittet i varetekt i nær to år. Det vil bli nedlagt påstand om forvaring med en tidsramme på inntil åtte år og med minstetid.

De fornærmede har fått oppnevnt hver sin bistandsadvokat som vil kreve erstatning på vegne av sine klienter.

Saken startet med at en gutt anmeldte mannen for overgrep i 2011. Han er ikke omfattet av tiltalen da forholdet ligger for langt tilbake i tid.

De første overgrepene skal ha skjedd fra 1991 til 1996 i Akershus og i Oslo, både i mannens daværende hjem og på flere hytter. I perioden 2002 til 2011 skal flere overgrep ha skjedd i mannens bolig som da var i Fredrikstad. Mannen jobbet da på SFO på en skole hvor to av guttene var elever.

I 2012 fant politiet rundt 4.000 bilder med dokumentasjon av overgrep mot barn på to av mannens datamaskiner. Bildene skal ha blitt lastet ned fra internett.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere