*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere Skup-leder dømt

 

LANG SAKSBEHANDLING: Utgangspunktet for straffen lå på rundt 60 til 75 dager i fengsel, men retten så lang saksbehandlingstid som en formildende omstendighet. (Illustrasjonsbilde). Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

En tidligere sekretariatsleder i pressestiftelsen Skup er dømt til 60 timers samfunnsstraff for grovt underslag av 73.000 kroner fra stiftelsen.

Dommen ble avsagt i Oslo tingrett fredag, skriver Journalisten.

Den tidligere sekretariatslederen var tiltalt for underslag av en lagt større sum – over 200.000 kroner, med en strafferamme på opptil seks års fengsel.

Det var lagt ned påstand fra aktor om fengsel i 55 dager.

Mannens advokat Henrik Boehlke sier til avisen at klienten hans aksepterte dommen, og at retten har lagt hans forklaring til grunn på vesentlige punkter.

– Han oppfatter dommen å være langt mer i tråd med hva han erkjenner å ha gjort, enn hva tidligere anklager har lagt til grunn, sier advokaten.

I dommen kommer det fram at retten er overbevist om at tiltalte i perioden juni 2014 til februar 2016 jevnlig benyttet Skups bedriftskort til private formål. Han skal blant annet ha gått til innkjøp av spillkonsoll og månedskort til Ruter.

Utgangspunktet for straffen lå på rundt 60 til 75 dager i fengsel, men retten så lang saksbehandlingstid som en formildende omstendighet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag