Tidligere stortingsrepresentant dømt for underslag

FENGSEL OG ERSTATNING: Tildligere stortingsrepresentant Inge Staldvik er dømt til fem måneders ubetinget fengsel og må betale tilbake de 630.000 kronene han har rotet bort for Nord-Trøndelag bonde- og småbrukerlag.

FENGSEL OG ERSTATNING: Tildligere stortingsrepresentant Inge Staldvik er dømt til fem måneders ubetinget fengsel og må betale tilbake de 630.000 kronene han har rotet bort for Nord-Trøndelag bonde- og småbrukerlag. Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Den tidligere politikeren Inge Staldvik er i Namdal tingrett dømt til fem måneders ubetinget fengsel for underslag fra Nord-Trøndelag Bonde- og småbrukerlag.

30.06.14 14:43

Dommen er i samsvar med aktors påstand, skriver Adresseavisen.

- Resultatet er som forventet, sier Staldviks forsvarer Ivar Hustad til avisen.

Underslaget på nærmere 630.000 kroner skjedde da 59-åringen var fylkessekretær for småbrukerlaget. Uten å ha de nødvendige fullmakter tok han ut pengene og plasserte dem i det han trodde var et utenlandsk fond, men som viste seg å være ren svindel.

- Staldvik er veldig lei seg for det som skjedde. Han føler at han er blitt lurt av det som kan sammenlignes med Nigeria-svindel, sier Hustad.

Inge Staldvik betalte tilbake 180.000 kroner av beløpet før rettssaken startet, og er nå dømt til å tilbakebetale resten av beløpet.

Staldvik var innvalgt fra Nord-Trøndelag Arbeiderparti på Stortinget fra 1985 til 1993, men meldte seg ut av Ap under EØS-striden og inn i SV der han var første vararepresentant i perioden 1993-1997. I 2010 meldte han seg ut av SV på grunn av uenighet om rovdyrpolitikken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag