Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere straffedømt 23-åring siktet for forsettlig drap i Hareid

Mannen er tidligere straffedømt for vold og grovt tyveri.

Den siktede er etnisk norsk statsborger og har adresse på Sunnmøre. Mannen er dømt for vold i 2013 og grovt tyveri i 2012 i Nordland, hvor han kommer fra. Han er også tiltalt for knivtrusler, og denne saken skal opp i Salten tingrett i september, skriver NRK.

– Foreløpig har jeg ingen kommentar, men jeg vil møte min klient snarest mulig, sier mannens forsvarer Erling Flisnes til NTB.

Lørdag kveld var 30 vitner avhørt i saken, og politiet har i tillegg fått rundt 30 tips.

Det var flere personer til stede under drapet, men politiet ønsker ikke å si hvor mange.

Manglet kroppsdeler

Den drepte manglet flere kroppsdeler da han ble funnet i en kommunalbolig på Bigset i Hareid kommune fredag ettermiddag. Politiet vil ikke si noe om hvilke kroppsdeler som var fjernet, men opplyste senere at kroppsdelene var funnet i leiligheten.

– Vi vet ikke hvordan drapet skjedde. Vi har begynt å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, men så lenge avdøde ikke er obdusert er det spørsmål som gjenstår, sier fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at de har en god formening om hvem avdøde er, og at mannens nærmeste familie er varslet.

Den avdøde er trolig også en mann i 20-årene, opplyser politiet. Leiligheten der den drepte ble funnet tilhører en bekjent av den avdøde og den siktede.

Tidligere trusler

Den siktede truet avdøde med kniv i Hareid sentrum én eller to dager før drapet.

– Vi fikk høre om episoden etter drapet. Det var vitner til stede, men vi ble ikke kontaktet på en måte som gjorde at vi aksjonerte, sier politimesteren.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Ålesund mandag. Politiet mistenker ikke at det er flere gjerningsmenn i saken.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken