RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere styreleder i Marine Subsea dømt til åtte års fengsel

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Hans Botnen Eide): Mårten Rød (64) er i Oslo tingrett dømt til åtte års fengsel for økonomisk utroskap og hvitvasking av penger mens han var styreleder i Marine Subsea.

Rød ble i Oslo tingrett dømt til åtte års fengsel og til å betale over 116 millioner kroner til konkursboet etter Marine Subsea og 100.000 kroner i sakskostnader. Han ble dessuten fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet.

Overførte 160 millioner

Retten fant det bevist at Rød har overført til sammen rundt 160 millioner kroner til to selskaper i Panama mens han var styreleder i Marine Subsea, uten at Marine Subsea fikk noen gjenytelser for pengene.

Han ble også dømt for hvitvasking av rundt 75 millioner kroner, men ble frikjent for tiltalepunktet om korrupsjon.

– Det er en juridisk vurdering av hvordan retten ser på de 85 millionene Rød har fått for å ha begått disse straffbare handlingene. Retten mener det ikke er bevist at det var korrupsjon, men utbytte for straffbare handlinger, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim til NTB.

Anket på stedet

Mårten Rød anket dommen på stedet. Forsvarer Jan Erik Teigum sier Rød er uenig i rettens bevisvurdering.

– Vår påstand har hele tiden vært at disse overføringene var helt nødvendige og fornuftige for å lykkes i det markedet Marine Subsea opererte i, sier han til NTB.

Da saken var oppe for tingretten før jul, ble det lagt ned påstand om ni og et halvt års fengsel.

– Åtte år er en svært streng straff basert på de to punktene han er dømt for, men det er også snakk om svært høye beløp i saken, sier Stanghelle.

Økokrim har valgt å ta betenkningstid på om de ønsker å anke frikjennelsen for korrupsjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere