RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere styreleder i Marine Subsea dømt til åtte års fengsel

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Mårten Rød (64) er i Oslo tingrett dømt til åtte års fengsel for økonomisk utroskap og hvitvasking av penger mens han var styreleder i Marine Subsea.

Dommen falt i Oslo tingrett tirsdag. Ifølge E24.no har retten funnet det bevist at Rød overførte til sammen rundt 160 millioner kroner til to selskaper i Panama, uten at Marine Subsea fikk noen gjenytelser for pengene.

– Utroskapen er utvilsomt grov, sier dommeren.

64-åringen ble også dømt for hvitvasking av rundt 75 millioner kroner, men ble frikjent for tiltalepunktet om korrupsjon.

Mårten Rød har anket dommen på stedet.

Da saken var oppe for tingretten før jul, ble det lagt ned påstand om ni og et halvt års fengsel. Rød ble tirsdag dømt til åtte års fengsel.

Forsvarer Ellen Holager Andenæs har tidligere uttalt at den tidligere styrelederen har gjort feilvurderinger og har hatt uflaks, men at det ikke er bevist at klienten har begått straffbare forhold. Selv har den tidligere styrelederen nektet straffskyld på samtlige tiltalepunkter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere