Tidligere svensk imam smugler våpen til Syria

Stockholm (NTB-TT): En tidligere svensk imam som var tilknyttet en moské i Sverige, har smuglet store mengder våpen til syriske opprørere.

Å smugle våpen til Syria er brudd på den svenske loven om krigsmateriell og kan straffes med fengsel i inntil fire år.

Men Nazir Hakim, leder av organisasjonen som den tidligere imamen har vært aktiv i, hevder at det ikke dreier seg om smugling fordi våpnene er kjøpt inne i Syria, rapporterer Sveriges Radio (SR). Han sier derimot at gruppen hans har fraktet melk fra Libya til Syria.

Ifølge SR har smuglingen pågått i halvannet år. Mannen, som SR navngir som Haytham Rahmeh, har selv syrisk bakgrunn og har hele tiden vært åpen om at han er aktiv i arbeidet for å skaffe opprørerne våpen. SR rapporterer at han er en av hovedpersonene i den syriske opposisjonens våpenanskaffelser.

Organisasjonen som står for våpenanskaffelsene, kaller seg Commission for Civilians Protection. Våpen er først og fremst anskaffet i Libya, men den tidligere imamen skal også ha skaffet våpen i blant annet Bosnia-Hercegovina, ifølge Sveriges Radio. Derfra fraktes våpnene via Tyrkia til Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.