Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere uføretrygdet reagerer på at leger ikke blir anmeldt

«Even» ble fengslet for å urettmessig ha mottatt penger fra Nav. Nå reagerer han at leger som mottar urettmessige penger fra staten ikke blir anmeldt.

Den tidligere ufrøretrygdede «Even», som foretrekker å være anonym, havnet i fengsel etter å ha fått 160.000 kroner fra Nav han ikke hadde krav på. Han hadde jobbet samtidig som han mottok uføretrygd og tjent mer enn reglene tillater, skriver NRK.

Mannen, som er fra Østlandet, meldte selv fra til Nav da han oppdaget at han hadde fått trygdepenger han ikke skulle ha. Det hjalp ikke. Han fikk en fengselsstraff på 75 dager for å bevisst ha prøvd å lure Nav for penger i tillegg til å måtte betale tilbake pengene, skriver NRK.

Les også: Pensjonister kan få arbeidsledighetstrygd

Onsdag avslørte NRKs Brennpunkt at 19 fastleger hadde urettmessig motatt fra 150.000 kroner opptil 1,3 millioner kroner. Legene måtte betale tilbake pengene, men ingen av dem ble anmeldt.

- Vi kan ikke si at det ikke er gjort med hensikt, men vi kan heller ikke konkludere med at det er gjort med hensikt, sier seksjonssjef Ole Trapness i Helfo til NRK.

Det opprører «Even».

- Det er veldig urettferdig at når jeg som har betalt tilbake, og har sagt fra selv og prøver å gjøre opp for meg når jeg har gjort en feil, skal dømmes og legene slipper unna uten straff. Det er veldig urettferdig. Det blir jo ikke likhet for loven, sier han til NRK.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Les også

Solvik-Olsen: - 14 punkter som viser at SV tar feil

Les også

Lysbakken til frontalangrep: - Et eliteparti som sender regningen til dem som har minst

Kommentarer til denne saken