RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere varaordfører tilstår millionunderslag i Arendal

Arendal (NTB): En tidligere varaordfører har innrømmet grov utroskap og underslag i Arendal. Politiet har beslaglagt verdier for 35 millioner kroner.

65-åringen har gitt en uforbeholden tilståelse i avhør, melder Agderposten. Mannen har tidligere vært leder for kirkelig fellesråd i Arendal, og var i sin tid varaordfører i Øyestad, som ble slått sammen med Arendal i 1992.

Han ble i mars tiltalt for grov økonomisk utroskap og grovt underslag som styreleder og daglig leder i en boligstiftelse for eldre.

Tidligere har han nektet straffskyld, men da han i avhør ble presentert for nye anklager om underslag, la han seg flat. Politiet har mottatt tre nye anmeldelser av mannen, og kom nylig med en tilleggssiktelse.

Som leder for en menighetsstiftelse har 65-åringen blant annet innrømmet å ha underslått over 700.000 kroner. Ifølge Agderposten er den tidligere politikeren og bankmannen også siktet for å uberettiget ha tilegnet seg en tilsvarende sum fra en person han var oppnevnt som verge for i Arendal. Han er også tiltalt for å ha overført nær 500.000 kroner til sin egen konto fra et dødsbo han var fullmaktsinnehaver for.

- Disse nye forholdene skyldes bokføringsfeil som det nå er ryddet opp i, hevder den tiltalte mannen overfor Agderposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere