RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere WorldCom-sjef siktet

Sist oppdatert:
Tidligere toppsjef i teleselskapet WorldCom, Bernie Ebbers, ble i går siktet for blant annet bedrageri. Siktelsen ble annonsert av USAs justisminister personlig, og resultatet kan bli mange år i fengsel
Siktelsen kommer etter det gigantiske sammenbruddet i WorldCom, som var USAs nest største teleselskap for fjernsamtaler.

Meldingen kom bare minutter etter at den tidligere finansdirektøren i WorldCom, Scott Sullivan, gikk med på en avtale med myndighetene, og sa seg skyldig i de samme tiltalpunktene som er tatt ut mot Ebbers.

Sullivan vil gi myndighetene opplysninger, og slipper dermed trolig maksimumsstraffen på 25 år i fengsel.

Tidligere har andre medlemmer av ledelsen inngått avtaler, men Sullivan har nektet. Ebbers har på sin side benektet kjennskap til triksingen, og lagt skylden på Sullivan.

Det vakte oppsikt at det var USAs justisminister John Ashcroft som personlig annonserte siktelsen mot Ebbers i går. Det illustrerer hvor alvorlig saken blir ansett.

Ashcroft sa at tiltro til børsselskapene var grunnleggende for amerikansk økonomi.

WorlCom gikk konkurs i juli 2002, etter at det viste seg at ledelsen hadde forfalsket regnskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere