RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidsplanen holder for Crew

Sist oppdatert:
Den indikerte tidsplanen for godkjennelsesprosessen for Crews produksjonslisens på Grønland ser ut til å holde. Det opplyserer myndighetene på Grønland, som regner med at lisensen kan foreligge i begynnelsen av mars
Crews søknad om produksjonslisens for gullprosjektet Nalunaq ser ut til å holde tidligere indikasjoner fra selskapet om at den kan være klar innen utgangen av første kvartal.

Lisenssøknaden er nå under behandling hos det administrative organet Råstofdirektoratet på Grønland, som forbereder en innstilling til Fellesrådet for Mineralske Råstoffer på Grønland (Fællesrådet).

Talsmann Fredrik Lynge i Råstofdirektoratet opplyser i en mail iMarkedet har fått tilgang på, at Fællesrådets behandling er berammet til uke 8.

- Etter det vi har fått opplyst er den byråkratisk behandlingen avsluttet, sier adm. direktør Jan Vestrum i Crew til iMarkedet tirsdag.

Etter Fællesrådets beslutning skal lisensen endelig godkjennes at det grønlandske landsstyret og den danske minister for Økonomi og Erhverv i fellesskap. Dette tar ifølge Lynge vanligvis en til to uker etter at Fællesrådets beslutning foreligger.

Siden interesseselskapet Nalunaq, hvor Crew eier 80 prosent, allerede har leterettigheter, så har selskapet et rettskrav på å gå produksjonstillatelse dersom de tilfredstiller de andre vilkårene for letelisensen.

Det har vært en politisk ustabilitet på Grønland som kan medføre at godekjennelsesprosessen kan bli forsinket. Men ifølge Lynge ser det nå ut til at koalisjonen i landstyret har bestemt seg for å bli sittende.

- Det har vært politisk krise, men det betyr nødvendigvis ikke noen forsinkelse for denne prosessen, sier informasjonsdirektør Truls Birkeland i Crew, og viser til at det er tverrpolitisk oppslutning om å gi en produksjonslisens.

- Vi har har mer enn oppfylt kravene i letelisensen, og det vil være et unntak om vi ikke skulle få produksjonslisensen, sier Vestrum til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere