RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiento-Enator senker vekstprognosen

Sist oppdatert:
Det svenske it-konsernet Tieto-Enator har lagt frem tall for tredje kvartal som er på konsensus, men senker samtidig den øvre enden av sin vekstprognose
Tieto-Enator fikk et resultat før skatt på 96,9 millioner euro i tredje kvartal, som inkluderer engangsposter på 76,1 millioner euro. Det er på linje med estimatene fra analytikerne ifølge tall innhentet av SME Direkt.

Den underliggende driften var også omtrent på konsensus. Tieto fikk et driftsoverskudd før goodwillavskrivninger på 37,4 millioner euro i tredje kvartal, opp fra 35,8 i samme periode i fjor. Det ga en EBITA-margin på 11,3 prosent. Det var ventet et EBITA-resultat på 37,9 millioner.

Nettoomsetningen var på 331 millioner euro i kvartalet opp fra 305 i fjor. Omsetningen var 10 millioner lavere enn ventet av analytikerne.

Senker vekstprognosen

Når det gjelder utviklingen for året så ser Tiento-Enator nå en vekst på 8 til 10 prosent i forhold til 2003. Dermed senker de den øvre delen av prognosen fra 11 til 10 prosent i forhold til tidligere guiding.

Den langsomme opphenting for bransjen og fortsatt lav organisk vekst er ventet inn i begynnelsen av 2005, ifølge Tieto-Enator.

Videre vekst vil være sterkt avhengig av nye oppkjøp.

Samtidig hever Tieto-Enator sin EBITA-prognose fra over 10 prosent til et sted mellom 10 og 12 prosent før salgsgevinster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere