RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tieto varsler økt banksatsing i Norge

Sist oppdatert:
EDB-konkurrenten Tietoenator varsler økt satsing på det norske bankmarkedet. Gjensidige Nors IT-sjef Tom Kranøy sier EDB manglet 24-timers oppdaterte systemer, noe Tieto kunne tilby
Les også:

EDB-tap endrer ikke analytikerne
EDB-tap endrer ikke analytikerne

Adm. Direktør for TietoEnator Financial Solutions i Norge, Ståle Grønningsæter, varsler økt satsing i det norske markedet fremover.

- Det er klart at dette er en prestisjekontrakt for oss hvis vi får den, sier han til iMarkedet, og viser til at Tietoenator nå er i sluttforhandlinger med Gjensidige Nor om levering av kjernesystemer.

- Vi vil satse sterkt mot bankmarkedet i Norge. Dette var en av årsakene til at Tietoenator kjøpt oss, sier Grønningsæter til iMarkedet.

TietoEnator Financial Solutions var tidligere en del av Merkantildatas konsulentdel Ementor. Før det igjen var selskapet et selvstendig børsnotert selskap.

Han sier videre at Tietoenator har en internasjonal satsing på levering av banksystemer. Blant annet benytter Föreningssparebanken i Stockholm løsningen til den norske delen av selskapet.

Likte løsningen
IT-sjef i Gjensidige Nor, Tom Kranøy, sier til iMarkedet at han liker løsningen fra det finsk/svenske selskapet.

- Dette er et realtidssystem, sier han, og viser til at løsningen til Tietoenator vil oppdatere konti i kjernesystemene kontinuerlig.

I dag oppdateres kundenes konti kun én eller noen få ganger om dagen.

- Dette har ikke EDB, sier Kranøy til iMarkedet.

Vil lage systemer
EDBs konsernsjef John-Arne Haugerud bekrefter at EDB i dag ikke leverer lignende systemer som Tietoenator, men mener at selskapet har planer om å oppdatere sine kjerneløsninger.

- Jeg kjenner ikke denne løsningen (Provida-løsningen red. anm)så godt. Det er klart at også vi har planlagt endringer i våre systemer, sier han til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere