*Nettavisen* Nyheter.

Tigger loppet 90-åring for 100.000

Politiet pågrep rumeneren på et kjøpesenter i Asker. Kortet er blitt misbrukt i flere dager.

27.05.12 10:46

Ifølge lokalavisen Budstikka handlet den 26 år gamle rumeneren i stor stil fra en rekke butikker på Trekanten senter onsdag 23. mai. 26-åringen skal også ha tatt ut penger fra minibanker.

Den voldsomme handlingen skal ha vekket mistanke blant senterets butikkansatte og vektere.

- Det dreier seg om beløp opp mot 100.000 kroner. Han hadde kjøpt mye elektronikk og gull, og var i ferd med å kjøpe mer da han ble pågrepet sier teamleder for Grenseløs i Asker og Bærum, Anita Skjønborg til lokalavisen.

Tiggetillatelse på Vestlandet
Ifølge politiadvokat Morten Stene skal fornærmede ha mistet eller ble frastjålet kortet dagen før. Han roser de ansatte på kjøpesenteret og mener de gjorde en god jobb.

26-åringen har tidligere fått tiggetillatelse på Vestlandet, men mente tydeligvis at den lovlige «geskjeften» ikke var innbringende nok.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan den shoppingglade tyven har fått tak i 90-åringens bankkort.

- Foreløpig har vi bare mistanke om at han har vært med på å bruke kortet. Vi må se om han er involvert i å ha fått tak i kortet, eller om han bare har brukt det i ettertid. Det er opplysninger som tilsier at det er flere involverte saken. Vi jobber nå med å kartlegge 26-åringens rolle, og se om vi kan finne de andre involverte, sier politiadvokat Stene til Budstikka.

Varetektsfenglset i fire uker
Etter at politiet gikk igjennom korttransaksjonen de aktuelle dagene ble det klart at bankkortet er brukt i flere butikker i Oslo. Totalt er det blitt brukt rundt 100.00 kroner.

Nå er tyven varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

HAR DU HATT LIGNENDE OPPLEVELSER? KONTAKT OSS: VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.