RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Tigger» var dørselger

Foto: Bendiksby, Terje (Scsnpix)
Sist oppdatert:
Politiet i Asker og Bærum trodde det dreide seg om svindelforsøk, men det var Adventistsamfunnets bokselgere som banket på døren med betalingsterminal.

En kvinne fikk tirsdag kveld det hun trodde var en tigger på døren ved sin enebolig på Slependen. Kvinnen ble mistenksom etter besøket, for mannen, som skal ha sagt han trengte penger til studier, hadde med seg betalingsterminal.

Politiet advarte
Hendelsen ble rapportert til politiet i Asker og Bærum, som fant grunn til å advare mot svindelforsøk.

Men nå sier Adventistsamfunnets bokforlag, selskapet Norsk Bokforlag, at det trolig dreier seg om en av deres bokselgere.

- Jeg har snakket med gutta som har vært der ute, og dette ser ut til å være en misforståelse, sier prosjektleder Carlos Tenold, leder for studentprogrammet, til Nettavisen.

For første gang med terminaler
For første gang har de sendt sine selgere ut med betalingsterminal. 58 unge menn fra Uganda, Tanzania, Kenya Zambia, Liberia, Mosambik og India banker i sommer på dørene fra sør til nord og tilbyr bøker om natur og helse.

Med provisjon fra salget håper de å tjene penger til studier i hjemlandet.

- Men alle våre selgere er uniformert og bærer ID-kort. De har med seg en terminal der det står Norsk bokforlag, forklarer Tenold og understreker at det ikke er snakk om tigging, men boksalg.

- Jeg beklager det hvis noen har misforstått, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere