*Nettavisen* Nyheter.

Tiggere tisser mot barnehage

Foto: (AN/Øystein Hernes)

Gjør fra seg foran øynene på ansatte og barn i Rensåsen barnehage.

11.07.12 10:44

I Bodø er Rensåsen barnehage nærmeste nabo til tiggernes oppholdssted på østsiden av den nedlagte svømmehallen.

Nå reagerer de ansatte på at tiggerne ved flere anledninger har gjort fra seg og urinert, fullt synlig for alle i barnehagen.

- Det er sjenerende når vi plutselig ser at noen drar ned buksene og urinerer vendt mot oss i barnehagen. Dette har skjedd både på morgenen og på formiddagen når ungene er ute og leker, sier pedagogisk leder Randi Tobiassen ved Rensåsen barnehage til AN.no.

Les også: Fabian Stang vil ha forbud mot tigging

- Ekkelt

Flere av foreldrene til ungene i barnehagen som Avisa Nordland har vært i kontakt med føler seg ukomfortabel med situasjonen.

- Jeg synes det er ekkelt. Hvis sønnen min hadde kommet hjem og sagt at han hadde sett dette, ville jeg blitt irritert. Det er jo så unødvendig, sier Kim-Mari Winther Birkeli.

Randi Tobiassen er glad for at ungene er blitt spart for de verste synsinntrykkene.

- Det er bare vi ansatte som har lagt merke til dette. Vi har gjort vårt for å hindre at ungene skal være vitne til «dobesøkene» til de som bor der, sier hun.

Selv ble hun litt satt ut en formiddag når hun smurte mat til barna.

- Jeg så tilfeldigvis ut av vinduet og da så jeg at en av dem satt seg ned på huk for gjøre fra seg. Vi ansatte fortsatte bare å servere maten, men jeg må jo innrømme at jeg ikke fikk så mye matlyst selv.

Nysgjerrig

Barnehagen bruker parken flittig som turområde.

Tobiassen sier at de har sett seg nødt til å endre turrutene etter at de ble oppmerksomme på at tiggerne gjør fra seg i trappenedgangene ved svømmehallen.

- Vi har måttet være påpasselig når vi har tatt ungene forbi disse områdene. Ungene er nysgjerrige og synes det er spennende at det bor folk der, men vi ønsker ikke at de skal tråkke i avføring, sier Tobiassen.

Toalett

Hun vil ikke ta til orde for at tiggerne skal fjernes fra området.

Bodø kommune kan som gårdeier fjerne de omstridte beboerne. Men de vil la dem bo der.

Til nå har Bodø kommune bokstavelig talt forsøkt å spyle vekk problemet, ved å rengjøre områdene tiggerne gjør fra seg på.

- Det jeg tenker som den beste løsningen er å sette opp et toalett til dem, samme type som det brukes på festivaler. Det vil gjøre ting mye bedre for både dem og oss. Det er ikke de som bor der i seg selv vi reagerer på, men måten de må gjøre fra seg på, poengterer Tobiassen og legger til:

- Det må da være mye enklere for kommunen å tømme et toalett én gang i uken, i stedet for å måtte spyle busker og trappenedganger.

Les også: Fabian Stang vil ha forbud mot tigging

Les flere nyheter fra Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.