*Nettavisen* Nyheter.

Tigging kan bli ulovlig i Trondheim

Trondheim (NTB): Politikerne i Trondheim har ingen flere forslag til hvordan de kan hjelpe utenlandske tiggere, og foreslår nå å forby tigging i kommunen.

22.03.13 08:58

Kommunen har tidligere innført meldeplikt for tiggere som innebærer at de må registrere seg hos politiet for å få lov til å tigge.

- Vi har strukket oss langt for å hjelpe utenlandske tiggere sammenlignet med andre byer, sier John Stene, kommunalråd for Arbeiderpartiet i Trondheim til Vårt Land.

Politikerne føler nå de er tomme for virkemidler, og både Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet er enig om å forby tigging i kommunen.

Kommunen har iverksatt flere tiltak for tiggerne. Blant annet har de tilrettelagt et område utenfor byen hvor de kan bo lovlig, og de har gitt tiggerne mulighet til å få husly hos Frelsesarmeen på ekstra kalde netter. I tillegg er Vår Frues kirke nattåpen. Nav har også vært tilgjengelig for registrering og rådgivingshjelp.

- Vi opplever at en del av de utenlandske tiggerne som kommer hit, kanskje har andre målsettinger enn å tigge. Det har også vært problemer knyttet til at flere driver med oppsøkende tiggervirksomhet og banker på dørene til folk for å be om penger, sier Stene.

Daglig leder i Kirkens Bymisjon, Dag Aakre, liker ikke forslaget.

- Å forby tigging favner veldig bredt. Det er et forslag som også vil kriminalisere norske rusmisbrukere og fattige, sier Aakre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag