*Nettavisen* Nyheter.

Tigrene i Dyreparken får sjeldent selskap

Kristiansand (NTB): Den sibirske tigerhunnen Boonya kommer torsdag til Dyreparken i Kristiansand som del av et internasjonalt avlsprogram. Det er andre gang i historien at arten importeres til Norge.

Knapt to år gamle Boonya sendes med fly fra Sibir til Gardermoen og videre med bil til sitt nye hjem. Det verdensomspennende avlsprogrammet for sibirske tigere har anbefalt at hun skal flyttes til Dyreparken i Kristiansand. Fra før er det tre tigere der, Ryeka, Ulysses og deres avkom Rex.

- Vi gleder oss veldig til å få en ny tiger. Boonya vil være en perfekt match for oss, sier Rolf-Arne Ølberg, som er leder for dyreavdelingen i det som etter hvert er blitt en fornøyelsespark med mye annet enn bare dyr.

Sibirske tigre er ett av verdens mest utrydningstruede dyr, med mindre enn 400 viltlevende eksemplarer og rundt 500 i dyreparker verden over.

Moren til Boonya, Lata, ble født i naturen i Sibir. Elleve måneder gammel ble hun sittende fast i en snare og skadet den ene foten. Hun ble tatt hånd om på et bevaringssenter for tigere i Russland, men ble ikke frisk nok til å settes ut igjen i naturen og har siden vært i en dyrepark. Lata har fått to kull unger, og Boonya er en av tre unger fra det siste kullet, født 9. mai 2011. De to andre skal til Tsjekkia og Tyskland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.