RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til børs med LNG-rederi

Sist oppdatert:
Det store tankrederiet Teekay Shipping vil nå sette hele sin satsning på spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG, på børs i New York
Teekay har nå sendt inn planene til de amerikanske børsmyndighetene, og ifølge TradeWinds planlagger Teekay å hente inn 130 millioner dollar i en børsnoteringsemisjon. Meldingen sendte Teekay til ny toppnotering for året.

Teekays interesser innen LNG legges nå inn i det nye selskapet Teekay LNG Partners LP som skal gjennomføre en emisjon på 5,5 millioner aksjer. Emisjonskursen er indikert til 20 dollar, som gir et proveny på 110 millioner dollar.

Selskapet planlegges notert på New York-børsen, og tilretteleggerne har fått en overtildelingsopsjon på 825.000 aksjer i forbindelse med noteringen.

Tidligere i år kjøpte Teekay det spanske rederiet Navieras Tapias til en pris mange vurdert som ganske stiv. Kjøpet omfattet tre eksisterende LNG skip og fem suezmax-tankskip og disse vil bli lagt inn i det nye selskapet.

Videre får Teekay LNG med seg nybyggskontraktene på et LNG-skip for levering senere i kvartalet, samt en nybyggingskontrakt på et suezmax-tankskip som leveres i tredje kvartal neste år.

Det er også meningen at Teekay LNG skal kjøpe tre LNG-skip Teekay har i ordre i Sør-Korea. Skipene er sikret lange kontrakter med Qatar LNG.

Teekay vil sitte igjen med en eierandel på knappe 76 prosent etter emisjonen.

Det fristes med kvartalsmessige utbytter som vil ligge på 1,65 dollar samlet det første året, ifølge TradeWinds.

Det er CitGroup og UBS som er tilretteleggere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere