Gå til sidens hovedinnhold

Til denne nordlige byen strømmer turistene

Byen i nord opplever rekordstrøm av turister.

I 2012 reiste det for første gang i historien over en million passasjerer mellom Oslo og Tromsø Lufthavn.

Det melder Oslo Lufthavn Gardermoen. Millionen bikket med 20.000 for å være helt nøyaktig, melder Nordlys.no.

Økte mest
- Vi har sett en økende trend med Tromsø de siste par årene. Faktisk er Oslo-Tromsø den av våre ruter som har den største positive endringene, med en økning på 6,6 prosent, sier pressesjef Vegar Gystad ved Oslo Lufthavn.

Og det er vintertrafikken som øker.

- Vi ser en merkbar økning i antall asiater som kommer inn til oss og reiser innenriks videre til Tromsø. Det skjer mye spennende i Tromsø, men det er klart at nordlyset er viktig, sier Gystad.

6. størst
Det er nå bare fem destinasjoner som har større trafikk enn Tromsø over Gardermoen. Trondheim er størst med 1,8 millioner passasjerer, så følger Bergen og Stavanger med henholdsvis 1,7 og 1,5 millioner og København og Stockholm skviser Tromsø til på sjetteplassen.

- Det er et stykke på opp, men vi ser veldig lyst på fremtiden her. I tillegg til vinterturismen, har Tromsø mye mer å tilby. Mange severdigheter, konferanser og festivaler, sier Gystad til Nordlys.

- Dette har jeg ikke fått med meg, men hvis de sier det, så stemmer det vel. Overraskende er det ikke. Det er vårt klart største rute, den står for rundt halvparten av trafikken vår, sier lufhavnsjef i Tromsø, Hans Børre Joakimsen.

2 millioner?
Årstallene fra 2012 for Tromsø Lufthavn er snart klare, men Joakimsen anslår at de kommer til å havne på en passasjervekst på rundt 5 prosent.

- Da er vi så godt som på 2 millioner reisende, og det er jo et fint, rundt tall. Det er verdt en kake, sier en tilfreds Joakimsen.

Resultatet blir uansett ny rekord.

38 vintercharterfly
Utover at den populære Oslo-ruta bringer med seg nordys-hungrige passasjerer, gjenspeiles også vinterturisme-triumfen på antall innkommende charterfly til Tromsø.

- Denne vintersesongen tar vi imot 38 charterfly fra England. Det er en dobling fra tidligere år, sier Joakimsen.

Denne saken er levert av Nordlys.

LES FLERE SAKER:

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken