RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til fots med masai-krigerne

Sist oppdatert:
Luksuslivet med «gamesafari» og femstjerners innkvartering er slutt. Nå er det walking safari med masai-krigere og overnatting i «bushcamp» som gjelder.

REISEBREV FRA MASAI MARA, DEL 3:

Dag 4:

Etter en kort biltur ble vi satt av og gikk de cirka to timene det tar fra Basecamp til Bushcamp.

Vi gikk i ganske kupert terreng, men heldigvis i rolig tempo. Turen gikk over Leopard Hill, som er en topp med fantastisk utsikt.

Som navnet tilsier er dette på nattetid tilholdssted for leoparder på jakt. På toppen møtte det oss et fantastisk syn. Nedenfor på savannen talte vi ikke mindre enn 36 giraffer som sto og iakttok oss. Herfra ser man her helt over til Tanzania.

Vi klarte ikke løsrive oss og ble værende der et par timer. Dette er også et av favorittstedene til våre guidende masai-krigere, noe vi ikke har problem med å forstå.

Møte med den store lederen
Som det ligger i ordet er bushcamp en enkel innkvartering i telt i bushen. Det mangler imidlertid ingenting, og utedo og enkelt dusjsystem er hyttevante nordmenn vant til.

Det man ikke kan være forberedt på er Dorobo!

Blant masai-krigerne er Dorobo den store leder og forbilde. Egentlig kunne man skrevet en bok om Dorobo, men her får vi nøyer oss med korte detaljer.

Mannen levde inntil for noen få år siden som jeger, i pakt med naturen. Dorodo og hans gruppe var folkesky og livnærte seg av kjøttet fra de ville dyrene.

På spørsmål om hvor lenge han tror vi hadde klart oss på savannen, er svaret: - Ikke en natt!

Vi ville blitt løve- eller leopardmat på noen få strakser.

Vi ankom sent på ettermiddagen og etter en bedre middag (imponerende tre retters med vin) ble vi sittende rundt leirbålet og hørte masai-krigerne fortelle vitser og le. Vi skjønte selvsagt null, men latteren smittet.

Mer eksotiske og lengre hjemmefra har vi aldri følt oss.

Dagens opptur
Utsynet over de 36 giraffene, samt møtet med Dorobo

Dagens nedtur
Fikk ikke filmet giraffene.

Se video av masai-lederen Dorobo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere