RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PIERRE ANDRIEU

Til Frankrike for å møte Hollande

Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg (H) møter mandag Frankrikes president François Hollande i Paris.

De to møtes i Elyséepalasset for å diskutere blant annet europeisk økonomi, reformer, kunnskap og konkurransekraft. Også aktuelle EU- og EØS-saker og energi- og klimaspørsmål skal drøftes.

Det har de siste ukene blåst friskt rundt François Hollande etter avsløringen om at han angivelig har hatt et forhold til skuespilleren Julie Gayet. Nylig gikk han og samboeren Valérie Trierweiler hver til sitt.

Samtidig er Hollande under sterkt press fra sine kolleger i EU og fransk næringsliv om å sette i verk økonomiske reformer som kan bedre landets konkurransekraft. Vel halvannet år etter at han ble valgt, er også Hollande historisk upopulær i den franske befolkningen.

Under reisen til Frankrike møter Erna Solberg også generalsekretær Angel Gurria i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Også et møte med norske studenter og representanter for norsk næringsliv står på statsministerens program i Paris. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere