*Nettavisen* Nyheter.

Til helgen er Norge på sitt kaldeste - her våknet de til 24,5 minusgrader

KALD FREDAG: I Troms våknet man til et tosifret antall minusgrader fredag morgen. Snømannen på bildet fant Nettavisens reporter på en parkeringsplass i Tromsø. Kaldest i Troms på morgenkvisten var Bardufoss - minus 24,5.

KALD FREDAG: I Troms våknet man til et tosifret antall minusgrader fredag morgen. Snømannen på bildet fant Nettavisens reporter på en parkeringsplass i Tromsø. Kaldest i Troms på morgenkvisten var Bardufoss - minus 24,5. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Bardufoss i Målselv i Troms var Norges kaldeste sted fredag morgen. Østlandet kan få et dryss av snø mellom fredag og lørdag.

08.11.19 18:53

OSLO (Nettavisen): Vinteren har festet grepet i Troms, der Bardufoss hadde den laveste temperaturen i Norge i morgentimene fredag. Her våknet de til minus 24,5 grader.

Les også: Snøfall i sør og øst forsinker trafikken

Neste uke er det ventet litt mer skyer og mildere luftmasser over Norge, så det er nå til helgen temperaturen er på sitt laveste, ifølge meteorologene.

- Helgen blir ganske vinterlig for hele Norge, skriver Meteorologisk institutt på Twitter fredag og opplyser at det fortsetter sånn også neste uke, selv om høytrykket trekker seg østover. Det ventes litt påfyll med snø i indre strøk, mens de ytre strøkene i Sør-Norge må regne med sludd eller regn.

Sjekk værvarselet der du bor på yr.no

Nord-Norge kan gjøre seg klar til en vinterlig helg. Etter en periode med snøvær, er det duket for solskinn og minusgrader.

I Sør-Norge ventes det i vent pent vær og ypperlige forhold for deg som trives utendørs. I øst venter meteorologen skyer og spredt snø.

Sludd og snø øst for Oslofjorden og Mjøsa

Det gule farevarselet som meteorologene sendte ut for mye snø Østafjells fredag og lørdag ble fredag krympet. Nå er det ikke lenger snakk om 10-15 centimeter snø, men 5-10 centimeter lokalt. Det er fylkene Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Hedmark som kan få et dryss, men prognosene som forelå fredag viste at det først og fremst er områdene øst for Oslofjorden og Mjøsa som kan forberede seg til snøfall.

Klikk på bildet for å forstørre. FINE VINTERDAGER: Skjerf og lue er på sin plass denne helgen hvor temperaturen er på sitt laveste i Norge før mildere luftmasser og litt mer skyer er ventet. Bildet er fra Tromsø.

FINE VINTERDAGER: Skjerf og lue er på sin plass denne helgen hvor temperaturen er på sitt laveste i Norge før mildere luftmasser og litt mer skyer er ventet. Bildet er fra Tromsø. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre. VÆRVARSEL: Slik ser værvarselet ut for Oslo, Lillehammer, Bergen, Trondheim og Tromsø for de nærmeste dagene.

VÆRVARSEL: Slik ser værvarselet ut for Oslo, Lillehammer, Bergen, Trondheim og Tromsø for de nærmeste dagene. Foto: Faksimile (Yr.no)

Klikk på bildet for å forstørre. E6 ved Brandvoll i Troms fredag morgen.

KJØLIG MORGEN: E6 ved Brandvoll i Troms fredag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Klikk på bildet for å forstørre. SØRREISA: Fylkesvei 86 over Andsvatnet i Sørreisa i Troms fredag morgen. Værprognosene for dagen tilsier sol og temperaturer rundt 16 minus.

SØRREISA: Fylkesvei 86 over Andsvatnet i Sørreisa i Troms fredag morgen. Værprognosene for dagen tilsier sol og temperaturer rundt 16 minus. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag