*Nettavisen* Nyheter.

Til kamp mot antibiotikaresistens

Helseminister Bent Høie (H) legger en strategi for å få bukt med antibiotikaresistens. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Helseminister Bent Høie (H) skal sammen med landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) utarbeide en strategi denne våren for å få bukt med antibiotikaresistens.

30.01.15 06:04

- Vi står overfor en dramatisk situasjon hvis vi ikke lykkes i å få bukt med antibiotikaresistensen. Det er bare et tidsspørsmål før antibiotikumet ikke blir virksomt, sier Høie til Dagens Næringsliv.

Ifølge anslag dør rundt 25.000 personer i Europa hvert år på grunn av antibiotikaresistens. Verdenssamfunnet må handle raskt for å snu utviklingen, mener statsråden.

- Klarer vi det ikke, blir konsekvensen at alvorlige sykdommer som kreft ikke kan behandles, og at sykdommer som i dag ikke er alvorlige, kan bli alvorlige, sier Høie.

Regjeringen har besluttet å utarbeide en strategi som involverer Helsedepartementet, Landbruksdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet. En plan skal være klar i løpet av våren. Listhaug har det politiske ansvaret for å bekjempe antibiotikaresistens blant dyr. Høie har tilsvarende ansvar for mennesker.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.