RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kamp mot arbeidsmiljøkriminalitet

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil nå sikre større stillingsbrøker for de som har rett på dette. Her under årets kvinnemarkering for LO 8.mars.
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil nå sikre større stillingsbrøker for de som har rett på dette. Her under årets kvinnemarkering for LO 8.mars. Foto: Lars Brock Nilsen
Sist oppdatert:
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) ønsker å bli tydeligere og varsler at hun nå er klar til kamp mot arbeidsmiljøkriminalitet i Norge.

I en rekke saker har Dagbladet avslørt hvordan ansatte i steinleggingsfirmaer og i bilpleie- og restaurantbransjen jobber under nærmest slavelignende forhold i Oslo, med inntekt langt under det som er lovfestet minstelønn. Huitfeldt slår nå fast overfor avisen at dette ikke kan fortsette.

– Vi ser at de kriminelle finner stadig nye metoder for å utnytte systemet. På samme måte som enkelte bedrifter tidligere hyrer inn skatteeksperter for å finne smutthull i skattesystemet, ser vi nå at noen aktører bruker juridiske eksperter for å finne smutthull i arbeidsmiljøloven. Det stiller også større krav til myndighetene, sier Huitfeldt.

En rekke tiltak skal nå gjennomføres for å få bukt med økende umoral og kriminalitet i disse bransjene, varsler arbeidsministeren. Hun viser til at Arbeidstilsynet har fått nye redskap. En lovendring 6. juni innebærer at tilsynet kan ilegge gebyr på over 1,2 million kroner overfor bedrifter som begår alvorlig arbeidsmiljøkriminalitet. Dette skal virke avskrekkende, håper Huitfeldt.

– Vi kommer også til å bevilge enda mer penger til Arbeidstilsynet, slik at de kan jobbe mer effektivt og konsekvent mot steinleggerbransjen, vaskebransjen, bilpleiebransjen og restaurantbransjen, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere