RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kamp mot Da Vinci-koden

Sist oppdatert:
Dan Browns bestselger «Da Vinci-koden» har ikke vært noe offentlig tema for Den katolske kirke. Nå kaller en erkebiskop boken skamfull og løgnaktig.

Stillheten fra den romerskkatolske kirken ble brutt av erkebiskopen av Genova, kardinal Tarcisio Bertone. I en offentlig uttalelse tar han nå til motmæle mot mye av det som kommer frem i boken, skriver BBC News på sine nettsider.

Løgn

- Det forbauser og uroer meg at så mange mennesker tror på disse løgnene, skal erkebiskopen ha uttalt til den italienske avisen Il Giornale.

I den kontroversielle boken heter det at kirken tier sannheten om at Jesus hadde et barn med Maria Magdalena.

- Boken er overalt. Det er en virkelig fare for at mange mennesker som leser den vil tro på fablene den inneholder er sanne, sier Bertone til samme avis.

Seminar

På et seminar onsdag vil kardinalen motbevise påstandene som kommer frem i boken. Seminaret har fått navnet «Storia Senza Storia», som på norsk skulle bli noe sånt som «Historie uten historie».

Her skal kardinalen, som han selv sier det, «avsløre løgnene» slik at leserne kan se hvor «skammelig og grunnløs» boken er.

Bokens utgivere, Random House, har så langt ikke kommentert saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere