Gå til sidens hovedinnhold

Til kamp mot kaloriene

Guvernør Schwarzenegger har vedtatt en lov der hurtigmatrestauranter må opplyse om kalori-innholdet i maten.

(SIDE2:) Hurtigmat-restauranter i California er blitt pålagt å informere om kalori-innholdet i maten på menyen sine, under et nytt lovforlag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fra og med juli neste år må restaurantene opplyse om kalori-innholdet på menyene eller på menyskiltene, eller dele ut brosjyrer som informerer om mengden kalorier, fett, salt og karbohydrater i maten og drikkene de server.

- Vil hjelpe folket
Tilhengere av loven mener at det vil gi forbrukeren den informasjonen de behøver for å bestille sunnere måltider når de spiser ute på restaurant, og at det vil bekjempe fedme, diabetes og andre helseproblemer som er linket til overspising.

- Denne loven vil hjelpe folket i California å gjøre mer opplyste, sunnere valg ved å gjøre kalori-informasjon lett tilgjengelig ved tusenvis av restauranter i hele staten, sa Schwarzenegger i en uttalelse.

Forbyr kunstig transfett
- California fortsetter å være ledende i landet vårt, når det gjelder opplegg og fremgangsmåter som promoterer helse og ernæring.

Tidligere i sommer vedtok myndighetene i California en lov som forbød kunstig transfett i restauranter og bakevarer.

Staten har gjort beregninger på at innbyggerne har lagt på seg over 165 millioner kilo til sammen på de siste ti årene, å mener at kaloritelling er en måte å stoppe fedme-epidemien på.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger