*Nettavisen* Nyheter.

Til kamp mot lus

Lus har blitt et stadig økende problem i skoler og barnehager i Bergen. Nå iverksetter kommunen en kampanje for å bekjempe problemet.

De siste årene har foreldre til barn i småskolen og barnehagene stadig fått melding fra skolen om at det er oppdaget lus, og at man derfor må passe godt på. Helsesøstrene har advart mot utviklingen.

Skolehelsetjenesten understreker at forekomst av lus ikke har noe med urenslighet å gjøre, men at smitten sprer seg lett blant barn. Advarselen fra skolene inneholder da også ofte beskjed om at barna ikke må bytte luer, skjerf, hårstrikker og annet som kan føre til at lus sprer seg.

Nå vil Bergen kommune komme problemet til livs, og har derfor satt i gang en omfattende «lusekampanje.

Kommunen har blant annet utarbeidet en informasjonsbrosjyre, beregnet på foreldre til barn i barnehage og 1. klasse. Brosjyren vil også bli brukt for høyere klassetrinn, helt opp til ungdomsskolen.

Ifølge en pressemelding er brosjyren utarbeidet på til sammen ni fremmedspråk. Alle tekstene finnes på Bergen kommune sine nettsider, og viser hvordan man kan oppdage og behandle utbrudd av lus.

Helsesøstrene tilbyr besøk i klassene eller på foreldremøter for å informere mer om hvordan man kan bli kvitt lus, eller unngå plagen.

Les brosjyren på kommunens nettsider

Annonsebilag