RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kirurgen etter sko-bruk

Sexy gange i høye hæler kan fort bli til et mareritt på fot-kirurgens bord.

Stadig flere unge kvinner fortviler på fotterapeutens kontor i Danmark. De en gang så sommerlekre føttene har omdannet seg til massive smertekilder etter langvarig bruk av høyhælte, spisse sko. Også i Norge er kvinner utsatt for tortur-føtter etter uvettig skobruk, skriver mozon.no.

Den danske avisen Politiken skriver at daglig bruk av fjolle-sko over mange år, fører til forvridde føtter som bare kirurger kan rette opp. Stadig flere fotterapeuter får forespørsler om hjelp til tilstanden, kalt hallux valgus.

- Vi ser så mye elendighet på grunn av kvinner forfengelighet. Her behandles pasienter fra morgen til kveld. I 30-års alderen begynner problemene for alvor, sier Bent R. Nielsen, ledende fotterapeut på Gentofte Amtssykehus og leder i Foreningen for Fotsundhet, til Politiken.

Vanligvis er det kvinner i 50-årene som sliter mest med klumpete føtter, men yngre kvinner kommer nå strømmende til for å få hjelp etter hæl-bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere