- Jeg har prøvd alle mulige alternative veier, men det er ødelagt overalt, så nå bare drar jeg hjem med avisene i bilen, sier avisbud Inger Eriksen i Stange til NRK Hedmark og Oppland. Uvær og regn har ført til at mange veier i distriktet ikke er kjørbare.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside

Les også: Vannet flommet gjennom sentrum

NRKs reporter Vibecke Wold Haagens meldte på morgensendingen tirsdag at hun sto i vann til knes på E6.

- Jeg har sett en hytte som hang halvveis ut i lufta, bekker har fått nytt løp, og det fosser vann fra fjellskrenter, sier hun ifølge NRKs nettside.

E16 stengt
Statens vegven melder tirsdag morgen at E16 mellom Tyinikrysset og Fagernes er stengt på grunn av jordras.

Det var natt til mandag eller tidlig mandag morgen det gikk to ras noen hundre meter fra hverandre på E16 mellom Vang og Øye, ifølge oa.no.

Redusert framkommelighet på E6
På E6 ved Strandlykkja mellom Minnesund og Hamar er veien tirsdag morgen åpen, men det er redusert framkommelighet. Hastigheten er nedsatt til 30 kilometer i timen.

Riksvei 3 Evenstad-Elverum er åpen for trafikk etter flom.

Ved Opphus mellom Elverum og Tynset er det innsnevring av riksvei 3 på grunn av flom.

Mandag kveld var situasjonen kritisk for tre beboere på en hytte ved Mjøsstranda på Espa. De tre ble berget fra vannmengdene ved hjelp av en gravemaskin. Se video av redningsaksjonen på NRK Hedmark og Oppland.

Rørosbanen og Dovrebanen stengt
Jernbaneverket meldte mandag kveld at Rørosbanen vil være stengt for all trafikk mellom Elverum og Rena i to dager på grunn av ras og store vannmengder.

Dovrebanen vil være stengt i flere dager mellom Tangen og Eidsvoll. Store nedbørsmengder har utløst flere ras og utglidninger, og infrastrukturen er ødelagt flere steder, ifølge Jernbaneverket.

Dramatisk i Holtålen
I sentrum av Ålen i Holtålen kommune i Sør-Trøndelag var situasjonen tirsdag morgen dramatisk, skriver Retten.no. Vann står langt opp på husvegger, og folk må reddes med helikopter. Også i Haltdalen blir situasjonen betegnet som dramatisk. Her er det fare for at Bollingmobrua vil ryke.

Flom i Gaula
Sør-Trøndelag politidistrikt melder klokka 08 tirsdag om flom og store vannmengder i Gaula og området Røros/Ålen. Her skal vannet imidlertid være på vikende front. Det er også store vannmasser nordover mot Støren, og det fryktes store vannmasser i Gaula fra Støren og nordover mot Melhus.

Det er iverksatt varsling av alle som bor og oppholder seg i nærheten av Gaula fra Bjørgen til Melhus. Det er vann i flere hus.

Klokka 06.05 fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om at riksvei 705 er stengt ved Flaknan i Selbu, cirka 10 kilometer sør for Selbu sentrum. Der har elva gått over sine bredder. Nea og Garbergelva har også stor vannføring.

Flere måtte evakueres
Klokka 08 har Sør-Trøndelag politidistrikt denne oppsummeringen: En bolig er evakuert i Ålen, og det gjenstår evakuering av tre personer. Ålen sentrum er oversvømt. Evakuering av et eldresenter i Ålen vurderes. En person skal evakueres på Grønlisætra i Ålen.

Redningsaksjon har pågått siden klokka 03. En kvinne ble reddet fra et biltak sør for Svølgatunnelen i Haltdalen. Kvinnen ble brakt i sikkerhet klokka 05.

Politiet opplyser at brannvesenet, Sivilforsvaret, Forsvaret, Statens vegvesen, sivile entreprenører, Røde Kors og kommunene i Melhus, Støren, Haltdalen, Røros er varslet og mobilisert.

- Det er så langt ikke meldt om skadde eller omkomne i forbindelse med flommen, heter det i meldingen fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

Varslet ikke flommen
- I øvre del av Gaula er dette den verste flommen siden målingene startet i 1940-årene, sier hydrolog Lars Evan Petterson ved Norges vassdrags- og energidirektorat til Nettavisen. Han sier det ikke ble sendt ut noe flomvarsel i forkant fordi det ikke var forventet så store nedbørsmengder.

TRAFIKKMELDINGER

Trafikkmeldinger for Oppland

Trafikkmelder for Hedmark

De viktigste trafikkmeldingene fra hele landet