RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til Oslo-fotballens beste

Suksessen Hafslund breddeprosjekt hadde årets første samling tirsdag.

Over 140 ledere fra breddeklubber i Oslo-området var tirsdag kveld samlet i Vallhall til årets første samling. Prosjektet har vært en stor suksess så langt.

- Vi er her for å få faglig påfyll for nye trenere og lagledere, sier Steinar Løvmyr, leder for fotballen i Grei til vif-fotball.no.

- Dette prosjektet er vi med på for å skape spillere både til topp og bredde. Dette er dratt i gang av toppklubben i Oslo og vi ønsker å jobbe liniært med hva toppen i Oslo-fotballen gjør.

Holdningsprosjekt viktig

Også i Klemetsrud har de stor nytte av breddeprosjektet.

- For oss er det også viktig å vite hvordan vi skal bevare spillere lengst mulig. Vi skal bevare bredden samtidig som det er lov å være god. Vi ønsker også å utvikle toppspillere, som vi kan gi videre til større klubber, som Vålerenga. Spillere vi kan være stolte av, sier sportslig leder Mario Rinaldi.

- Holdningsprosjektene Vålerenga har dratt i gang er også viktig for oss. Vi i Klemetsrud har hatt noen utfordringer i forhold til holdninger, og ønsker å lære av de beste.

For Oslo-fotballens beste

Også utvekslingen av erfaringer med andre breddeklubber er viktig.

- Man kan ta lærdom av alle. Det er fint å komme et sted hvor det samles trenere og ledere fra hele Oslo og hente andre erfaringer, det er veldig nyttig, sier Løvmyr.

- Vi er gjerne konkurrenter i kamper, men utveksler erfaringer før og etter. Hafslund breddeprosjekt bidrar til å øke muligheten til å jobbe sammen.

Rinaldi er enig med kollegaen fra Grei.

- Vi har lenge ønsket et forum som dette og Vålerenga og Hafslund gjorde det mulig. Vårt ønske er at klubbene kan samles om spillerutvikling, og dette er en god start. Vi gleder oss til utviklingen av prosjektet, sier han.

- Det blir aldri nok erfaringer og dette er til Oslo-fotballens beste.

Rød tråd

Begge ønsker en rød tråd i arbeidet som gjøres mot breddefotballen i Oslo.

- Å møte andre i slike fora som dette gjør at vi henter inspirasjon. Samtidig henter vi mye fra kretsen. Hos oss ønsker vi å en rød tråd hos alle trenerne, både i forhold til treningene og holdninger, sier Rinaldi.

- I kraft av breddeprosjektet sender Vålerenga spillerutviklere ut til klubbene og tar tak i mye rundt treningsopplegg. Dette er veldig positivt og noe vi tar i mot med åpent sinn.

- Det blir som Rinaldi sier, dette er til Oslo-fotballens beste. Og det er også veldig bra for Vålerenga som hovedklubb i Oslo, som kan hente de beste spillerne fra klubbene. Samtidig beholder klubbene bredden i Oslo-fotballen, avslutter Løvmyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere