Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til paradiset Bali

Rundt 20.000 templer, her representert ved Thana Lot, har bidratt til Balis kallenavn "Gudenes øy".
Rundt 20.000 templer, her representert ved Thana Lot, har bidratt til Balis kallenavn "Gudenes øy". Foto: Luciano Mortula (Getty)
Sist oppdatert:
Her er 5 ting du bør du få med deg om du drar til Bali.

Følg oss på FACEBOOK

1. Spa på Bali

Såkalt balinesiske spa finnes snart over hele verden, men det er selvsagt her de er best. Øya flommer over av gode og billige utgaver. Bodyworks Spa har flere filialer og anbefales, men du kan også finne eminente tilbud langs stranden.

2. Kokekurs på Bali

Maten er en grunn god nok til å besøke Bali, og vil du prøve deg på kunsten kan Paon Bali Cooking Class i Ubud anbefales.

3. Tempelfestival på Bali

Se etter svart/hvite vimpler vaiende utenfor templene. Da er det feiring på gang, og siden Bali har 20 000 templer er det mye å oppleve! To av de vakreste templene ligger på klipper: Ulu Watu troner over dønningene ved Dreamland, australske surferes våte drøm, mens Tanah Lot finner du ved en endeløs lavastrand. En tempelfestival er som en åpen forestilling der besøkende kan observere hva som skjer så lenge man viser respekt.

4. I østerled på Bali

Ta turen mot øst, mot Amlapura, og stopp i noen av de sjarmerende byene, som dykkelandsbyen Amed med sine svarte lavastrender. Sett også kursen oppover i høyden. Både Batur og Bedugul er pilegrimsmål, og stoppesteder for busslaster med turister, men turen verdt det.

5. Kulturhovedstaden på Bali

Ubud er, med sine rundt 30 000 innbyggere, kunst- og kultursentret i Bali, hvor en rekke malere, designere og skulptører har slått seg ned. Byen kan også by på overnatting i alle prisklasser, fra familiedrevne B&B’s til palass-lignende spa.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!