Til retten for Dagbladet-dementi

Foto: TV 2

Tidligere NRK-sjef Jørn Wisløff trekker nå Dagbladet for namsretten for tvinge avisen til å komme med et dementi.

27.01.05 16:32

Dersom Wisløff og hans advokat Per Danielsen får gjennomslag for sitt krav, vil det være første gang en avis har fått et rettslig pålag om å trykke et dementi.

Rask avgjørelse
- Det har tidligere skjedd at retten har pålagt en bokutgiver å rette opp en tekst, men ikke en avis. Prinsipielt er det ingen forskjell, sier Per Danielsen til TV 2 Nettavisen.

Wisløff og Danielsen har valgt å levere inn en rettslig forføyning for Namsretten i håp om en rask avgjørelse når det gjelder Dagbladets eventuelle dementi.

- Dette er bare et første skritt, vi gjør dette fordi det haster. Wisløff lider nå skade, han skades hver dag. Familien har måttet ta hånd om Wisløff og han har fått personlige problemer. Av hensyn til hans generelle allmenntilstand må det gjøres raskt. Dagbladets oppslag skader også Wisløffs mulighet til å få en annen, tilsvarende jobb, sier Danielsen.

Forfølger saken videre
Dersom Namsretten behandler saken raskt, kan Wisløffs sak komme opp allerede til uken. Dagbladet fikk overlevert sin kopi av forføyningen samtidig med Namsrettet.

- Vi har gått til namsretten, der slike hastesaker hører hjemme. Det betyr ikke at hovedkravet om erstatning og oppreisning ikke blir forfulgt på vanlig måte, sier advokaten.

Han sier kravet om oppreisning vil ligge rundt en halv million, mens erstatningskravet kommer an på hvor stort Wisløffs tap vil bli.

Per Danielsen har ført opp vitner fra både TV 2 og NRK, totalt fire stykker som har vært involvert i de aktuelle nyhetssendingene.

Det lyktes ikke TV 2 Nettavisen i å få tak i ansvarlige hos Dagbladet for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.