RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til topps med Petter og Lars

iOslo.no vil følge de to Oslo-guttene Lars og Petter helt opp på det vakre fjellet Ama Dablam. Du kan se video og bilder.

iOslo.no Lars Oma Erichsrud og Petter Nyquist på vei mot toppen av et av verdens vakreste fjell, Ama Dablam i Nepal. Se videoblogger fra ekspedisjonen som startet 5. april nederst på fronten vår .

Ama Dablam (6812 moh) ligger i den østre delen av Himalaya, og betyr "Perlemorkjedet". De beste månedene for bestigning er april-mai, eller september-oktober.

Ama Dablam ble besteget første gang i 1961 av Mike Gill, Barry Bishop, Mike Ward og Wally Romanes. Selv om fjellet ”bare” er 6856 meter høyt, har det en klatreteknisk vanskelighetsgrad som gjør det til en utfordring som ikke står langt tilbake for Mount Everest.

Deltagere på ekspedisjonen:

Petter Nyquist: Har nærmere 10 års erfaring fra flere typer ekspedisjoner fra flere deler av verden. Her iblandt Grønland på tvers, Cho Oyu og Mt. Blanc.

Lars Oma Erichsrud: Har lang bakgrunn innen akuttmedisin, med fokus på høydemedising og fjellredning. Lars jobber helst under vann, i ørkenen, i store høyder eller dypt inne i konfliktområder.

Sherpa Dawa Chirri: Har mer en 22 års klatreerfaring, med ekspedisjoner fra Himalaya. Har besteget de fleste toppene, vært på Mt. Everest ikke mindre enn 7 ganger, og Cho Oyu 13. ganger.

Vi kommer tilbake til turen med bilder og følg gjerne videobloggene i feltet nederst på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere