*Nettavisen* Nyheter.

Tilbake fra mammaperm

Janne Formoe synes mammarollen er fantastisk, men noen rolle på Nationaltheatret har hun ennå ikke fått.

09.08.06 08:47

(SIDE2):Janne Formoe har hatt mammapermisjon, og vet ennå ikke hvilke stykker hun skal spille på Nationaltheatret i høst.

- Vi holder på å legge kabalen nå. Jeg gleder meg veldig med å komme tilbake for å jobbe med den fantastiske gjengen som er her, sier Janne.

Se flere bilder lenger ned

Hvilke roller er det du aller helst vil ha?

- Jeg spiller hva som helst, så lenge jeg får spille teater. Jeg liker alt, sier Janne.

Formoe har i sommer spilt i revyen «Ingen er som Moss», men har også hatt tid til å slappe av.

- Jeg har kost meg hjemme på Sørlandet, smiler Formoe, som beskriver mammarollen med ett ord: Fantastisk!

Travel teaterhøst
Ferien er over for Nationaltheatrets skuespillere, og en travel høst står foran dem. Mandag ble teaterets høstprogram presentert og det vil bli preget av Ibsenåret 2006.

Til høsten satser Nationaltheatret større enn noen sinne. Ibsenåret 2006 skal markeres med 9 egenproduksjoner, gjestespill fra 13 land og 100 arrangementer totalt.

- Vi vil prege hele Oslo med en storslått Ibsenfestival, sa en tydelig stolt teatersjef, Eirik Stubø, da han presenterte Nationaltheatrets høstprogram.

Fra 24. august til 16. september skal Ibsen feires, men også helt inn i 2007 vil Ibsenåret markeres. «Gjengangere», «Peer Gynt», «Villanden», «Når vi døde vågner», «Henrik og Emilie» og «Lille Eyolf» er noe av det teaterpublikummet kan glede seg til.

Mystisk realisme
Nicolai Cleve Broch er en av Norges travleste skuespillere, men i sommer har han endelig hatt tid til å ta livet med ro.

- For første gang på ni år har jeg hatt helt fri en hel sommer. Det har vært kjempe deilig og jeg har bare vært her i Oslo og koblet helt av. Men nå er jeg klar for å komme i gang, sier Nicolai.

Nicolai Cleve Broch skal spille stykket «Skuggar» på amfiscenen på Nationaltheatret til høsten.

- Vi satte opp stykket under festspillene i Bergen i mai, og det ble en kjempesuksess der. Jeg håper like mange kommer for å se stykket her i Oslo, sier en engasjert Nicolai.

- Hvem passer dette stykket for?

- Jeg vet man alltid sier det, men denne gangen stemmer det faktisk. Det passer for alle! Det er et realistisk stykke som alle kan kjenne seg igjen i, og framføringen er veldig muntlig, forklarer Nicolai.

- Hvordan vil du beskrive stykket?

- Dette er Jon Fosses mystiske verden med forflytning i tid og rom, sier Nicolai.

25. august er det også premiere på filmen «Uro» hvor Nicolai Cleve Broch blant annet spiller mot Ane Dahl Torp.

Prestisjetung rolle
Petronella Barker skal spille Hedda Gabler i stykket med samme navn. Hun gleder seg veldig til å komme i gang etter en lang sommerferie.

- Jeg har vært i Portugal og på Sørlandet, og kost meg masse. Nå har jeg store forventninger til høsten og det blir deilig å komme igang igjen. Jeg håper først og fremst at det kommer masse folk for å se stykket. Dette er den største og mest prestisjetunge rollen jeg har hatt, sier Petronella som er den tiende Hedda i rekken.

Allerede 25. august står hun på scenen som Hedda, og hun blir også å se som Fru Sørby i «Villanden».

Stykkene som settes opp blir fordelt på Nasjonalteatret, Torshovteatret, Riksteatret, Kulturkiren Jakob og det Åpne teater.

For de aller minste blir det mulighet til å se «Folk og røvere i Kardemomme by» og det blir urpremiere på Trond Brennes sitt nye barneteater «Røde Hunder».

Følg Side2 på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.