RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake i fengsel i dag?

Sist oppdatert:
Paris Hilton slipper kanskje ikke fengsel likevel.

(SIDE2): Paris Hilton slapp ut av fengsel torsdag etter å ha sonet bare tre av 45 dager av en dom for fyllekjøring. Nå har en dommer i Los Angeles beordret Hilton tilbake til retten fredag morgen. Hun kan bli sendt tilbake i fengsel, melder BBC.

Fotlenke
- Hilton ble løslatt på grunn av uspesifiserte helseårsaker. Resten av dommen skulle hun få sone hjemme med elektronisk fotlenke.

Løslatelsen ble møtt av sterk kritikk. Blant annet har borgerrettighetsforkjemperen Al Sharpton uttalt at løslatelsen viser «dobbeltmoralen» i det amerikanske rettssystemet.

- Denne tidlige løslatelsen viser alle tegn på nettopp slik favorisering på grunnlag av økonomi og rase som fattige og fargede snakker om hele tiden, sier Sharpton.

Andre mener Hilton blir straffet hardere nettopp fordi hun er kjendis, og at husarrest er en mer passende straff.

- En så lang fengselsstraff for Paris er et eksempel på at en berømt person blir behandlet strengere enn en vanlig person, sier advokat og borgerrettighetsforkjemper Christopher Murray.

Kaos rundt løslatelse
Statsadvokat Rocky Delgadillo klager over at han fikk vite om løslatelsen på samme måte som alle andre – gjennom media, melder nyhetsbyrået Ap.

Derfor sendte Delgadillo en protest om at det bør stilles spørsmålstegn rundt sheriff Lee Bacas løslatelse av Hilton. Delgadillo forlanger at hotellarvingen skal bli i fengsel. Dommmer Michael T. Sauers avgjørelse om å trekke Hilton tilbake i retten, kom kort tid etterpå.

- Det er statsadvokatens oppgave å bestemme om Hilton skal eller ikke skal bli løslatt tidligere og få elektronisk fotlenke, avgjørelsen skal bli gjort av dommer Sauer og ikke sheriffens instans, sier Jeffrey Isaacs ved statsadvokatens kontor.

Sauer uttrykte selv sin misnøye med Hiltons løslatelse før Delgadillo ba ham om å ta Hilton tilbake i retten. Da han dømte Hilton til fengsel sist måned, påpekte han spesielt at hun ikke kunne sone dommen hjemme med elektronisk fotlenke.

LES MER OM HILTONS ARRESTASJON UNDER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere