Tilbake i Lille lørdag-formen

Endelig var de tilbake; i den gode, gamle formen. Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen: Takk!

16.09.05 12:04

Klikk på bildet for å forstørre.

Tre brødre som ikke er brødre. NRK - premiere torsdag. Med: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen.

Siden de ble vår generasjons humoryndlinger med «Lille Lørdag»-konseptet, har vi simpelthen elsket Bård og Harald. «Åpen post» var også en «høydare», men jeg hører til dem som synes at «Team Antonsen» og «Ut i vår hage» var mer ujevne.

Men nå er de tilbake, slik vi elsker dem - hysterisk morsomme og helt uten hemninger.

INTERVJU: LES HVA BÅRD SIER OM PROGRAMMET

En sikker vinner i det første programmet var Harald Eias Lena fra «Døden på Oslo S». (Fy faaaen!) Vi kjenner henne fra radioprogrammet «Tazte Priv», så overgangen til tv var en utfordring. Men her har humortrioen truffet blink, fantastisk karikatur av Harald med en sminke og klesstil det bare er å juble over.

Bård var også fantastisk som kringkastingsjefen John G. Bernander. Hans ubønnhørlige kjærlighet til aper (som var en gjenganger i «Tazte Priv») var tatt med fra første stund. Og vi gleder oss til de avdekker hans særlige preferanse for Julius i Dyreparken.

Ellers har Harald Eia fått flere skikkelser som gir fritt utløp for hans enorme komikertalent. Albinoen som lager reportasjer på tross av sitt handikap er ubetalelig, og hans karikatur av en kraftløs Knut Arild Hareide er det bare å ta hatten av for.

Det ble harselert mye med hvordan Atle Antonsen skal få del i brorskapet til Bård og Harald. Til det er det bare å si: Han er en urkomisk berikelse for duoen. I et intervju har han selv sagt at han har dette koselige over seg som også treffer hos gamle damer. Og der utviser han selvinnsikt: Han er morsom bare ved sin tilstedeværelse (særlig som fiolinlærling i bunad - knegg), og spiselig nok for massene.

Fortsetter det i samme leiet, er det bare å glede seg til de kommende torsdagene. Halvtimen før Kveldsnytt er spikret for hjemmesitterne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.