RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake i storform

Cato Antonsen anser Lundfax for å være sin beste sjanse i V75 lørdag. Her kan du lese hans vurderinger.

Klikk her for tips og vurderinger til lørdagens V75 på Bjerke

Den verste fienden til Lundfax, er galoppen. Kuske-Cato har dog et godt tak på skøyeren og setter ham straks på bedre tanker når beina stokker seg for Jærvsøfaks-sønnen. Lørdag er han favoritt i V75-5.

-Det virker som at 6 Lundfax (8. løp/V75-5) er på gang igjen etter en periode hvor det ikke stemte så mye for ham. Han går på galoppen hele tiden, men når formen er god, tar han lettere imot hjelp. På Bjerke sist kjørte vi uten sko, men da ble han enda mer rullete og jeg fikk ikke kjørt for fullt på slutten. På Årjäng var det tilbake til gammel balanse og da var han mer stabil. Selv om han galopperte kort i siste sving, følte jeg meg trygg på at det gikk veien. Han er ganske lett å få ned igjen når han er på stillingen som nå. Jeg satser på å komme foran, da holder han seg mer konsentrert og på bittet. Han er den beste muligheten min lørdag og bør på alle bonger, synes Momarkentreneren.

Vinvaras Hoppeløp blir en spennende affære siden storfavoritten sliter med helsa og flere underdog`er har vist solide takter i vår. 1 Magni er stallveninne med 13 Horgen Lotta, og har utviklet seg kraftig etter at hun kom i Holtungs varetekt. Cato synes hoppa er t ubeskrevet blad og fortjener litt oppmerksomhet.

-1 Magni har aldri startet over sprint før og står veldig fint til nå. Jeg tror hun kan ned mot 1.28 på distansen og det skulle rekke en bit. Vi har ikke sett alt som bor i henne enda og jeg er litt spent på hennes vegne. Jeg klarer ikke å forsvare sporet, men hun får et fint løp likevel. Hun bør på bongen hvis en garderer med noen hester, varsler Cato.

1 Mondavi (5. løp/V75-2/V5-4) har gått to sterke løp i dødens og vant sist et V65-løp her på Bjerke. Selskapet er betraktelig skjerpet nå med 6 Kejser K.D. som en naturlig stor favoritt. Mysenkaren er redd det blir for tøft å vinne dette.

-Jeg har vært veldig godt fornøyd med 1 Mondavi den siste tiden og sporet ble perfekt for hans del. Vi klarer ikke å beholde føringen, men skulle 6 Kejser K.D. være den som kom foran oss først, blir jeg sjelglad for å ligge i ryggen hans. Selv om han er best når han ikke har noen foran seg, tåler han å gå i lederrygg. Jeg sikter meg inn på trippelplass, men føler det blir for hardt å vinne i dette selskapet, innrømmer Antonsen.

Det er to fine unghestløp på programmet i dag og ingen kan si å inneholde en klink vinner. 3-årsløpene har vært dominert av hestene til Per Dave Holtung, og Spenters Æresløp kan også se ut til å bli et lokaloppgjør mellom stallkameratene. 10 Horgen Geir (7. løp/V75-4) sies å være den mest kapable på sikt, men den siste tiden har det ikke stemt for hingsten.

-10 Horgen Geir har vært veldig variabel og det er ikke alltid det stemmer like bra for ham. Jeg må ligge lavt til han viser seg mer stabil, men på grunnkapasitet er han mer enn god nok. Hvis strekhestene får gå unna i front, vil det bli tøft å hente dobbelt tillegg på dem. 3-åringene utvikler seg veldig i rykk og napp på denne tiden av året og jeg synes det er 4-5 hester som kjemper om seieren her, forteller Cato som har vært ”Geirs” faste kusk i år.

Det har så langt vært en flott sesong for 6 Turbo Drew (9. løp/V75-6/DD-1). Grunnlaget er doblet siden nyåret og konkurransen er blitt betydelig skjerpet. Cato forlanger ikke at 6 Turbo Drew skal hevde seg mot 1 Megaman Neo og co enda.

-Jeg avskriver sjelden 6 Turbo Drew, men nå er motstanden mildt sagt knallhard. Han har tjent veldig mye penger i det siste og nå sikter jeg kun mot en fin premie.

Det er en fryd å se 13 Bles Høvding (10. løp/V75-7/DD-2) når han er i orden og speeder rundt feltet i overlydsfart. Få kaldblodshester slår den borkete vallaken på fart, og endelig er han tilbake etter gaffelbåndskade. Det er en real styrkeprøve han skal ut på, men det takler Slogum Bjørn-sønnen.

-Det er tøft å komme tilbake til eliten etter gaffelbåndskade. Jeg har kjørt litt passivt innvendig de to løpene 13 Bles Høvding har startet siden han har vært så lenge borte. Det er bedre å starte ham i gang enn å kjøre altfor mye hurtig med en slik hest. Han gikk 22.8/siste 1000 meter sist, speedet veldig fort til slutt, og viste at formen er på vei. Distansen skal være en fordel for min hest og han tåler å gå en runde i tredjespor til slutt. Han har en enorm speed, så hvis vi er på skuddhold inn på oppløpet, er jeg ikke fremmed for at han spurter ned alle, sier en lur Antonsen.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere