RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake på 2004-nivå

(Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dårligste meningsmåling på 7 år.

I en meningsmåling gjennomført av Synovate for Dagbladet stuper partiet til 16,3 prosent oppslutning. Dårligere har det ikke vært for Frp siden april 2004 da oppslutningen var 15,9 prosent.

- Alle målinger viser at Høyre er større og at det totalt sett går trått for Frp, særlig sammenlignet med de foregående målingene, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagbladet.

Også denne målingen viser at det er Høyre som får Frp-velgerne. Nå sier 1 av 5 Frp-velgere fra i fjor at de nå ville ha stemt på Høyre.

Problemer med samarbeid
Aardal tror at lekkasjen kan få alvorlige konsekvenser for bergerlig samarbeid.

- Frp har havnet i et dilemma. Hvis de skal vinne tilbake velgere fra Høyre må partiet markere avstand til Høyre for å overbevise velgerne om at de skal holde seg hos Frp. Det vil igjen skape problemer i diskusjonen om et troverdig regjeringsalternativ, sier Aardal.

Borgerlig viktigst
Siv Jensen tar ikke denne ene meningsmålingen spesielt tungt, men er bekymret over utviklingen som kan leses ut fra flere meningsmålinger. Hun konkluderer med at Frp har en stor jobb å gjøre før neste valg, men poengterer at det viktigste for henne er et sterkt borgerlig alternativ.

Det viktigste for meg er at både Høyre og Frp gjør et godt valg. Av og til bytter vi velgere. Det viktigste er at velgerne vil ha et alternativ til de rødgrønne. Gjennomgående ligger vi godt an til det forestående valget. Det er mitt fokus nå, sier hun til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere