RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake på åstedene

Sist oppdatert:
Fredag var tiltalte tilbake på åstedene der han mener han ikke gjorde noe galt.

Oslo tingrett gjennomførte fredag gjennomføre befaringer på åstedene i Sigrid-saken.

Barnehagen på Østensjø
Første stopp var Østensjø Kanvas barnehage der Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant 5. august 2012. På dette stedet mener tiltalte at han aldri har vært.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ved barnehagen fortalte faren til Sigrid at veien hun trolig ble påkjørt og bortført i er skjermet for innsyn fra naboer. Alle som går langs veien går på fortauet. Han fortalte også at cirka 100 meter fra der tingene hennes ble funnet så ville hun ha tatt av fra veien og gått inn på en privat vei i boligfeltet hun bodde. I denne veien ble Sigrids sko, mobiltelefon og ene sokk funnet.

Låven på Bryn
Andre stopp blir Låven på Bryn der campingvogna til tiltalte sto parkert, og der påtalemyndigheten mener han drepte Sigrid. Bevisene som knytter både Sigrid og tiltalte til campingvogna ble presentert torsdag. Campingvogna står ennå i låven. Det samme gjør alt rotet som også var i låven da den tiltalte bodde der i august 2012.

Rettens medlemmer presset seg sammen i campingvogna der det ble funnet en rekke blodspor. Utenfor låven står det i dag parkert en grønn Citröen Xantia, samme type bil som politiet mener at Sigrid ble påkjørt med - og bortført i.

Låven leies av den tidligere medsiktede i saken som er en Citröen-fantast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les: Sigrid ble trolig drept med slag mot hode

Påtalemyndigheten mener at 38-åringen pakket den døde Sigrid inn i sengetøy, telt og andre stoffer, og fraktet henne til Kolbotn utenfor Oslo der hans venn hadde et verkstedlokale.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skogholtet i Oppegård
Dette blir tredje stopp for fredagens åstedsbefaring. I et skogholt like nedenfor industriområdet i Tømteveien på Kolbotn ble Sigrid funnet 3. september 2013. Hun ble funnet etter at politiet hadde begynt å spane på 38-åringen. Spaningen startet etter tips fra politiet i Ålesund om at han kunne ha noe med drapet å gjøre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I dag henger det noen få politibånd igjen ved skråningen. Nedsiden av skråningen bærer preg av å være et sted hvor alt mulig av rusk og rask blir dumpet. Retten fikk også se baksiden av industriområdet som ligger rett overfor skråningen. Den som dumpet Sigrid kan ha rygget ubemerket helt inn til skråningen og kastet henne ned uten å bli sett.

Den drapstiltalte nekter straffskyld, og har pekt på flere andre mulige gjerningsmenn. Blant andre mannen som eide campingvognen, leide låven og leide lokalene på Kolbotn. Han var tidligere siktet i saken men etterforskningen mot ham er henlagt.

Nedenfor ser du kart over viktige steder i Sigrid-saken. De tre åstedene er merket med røde markører.


Vis Sigrid-forsvinningen i et større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere